Siirry sisältöön

Financier-leivos

 

Raaka-aineet

130g suolatonta voita

120g kokonaisia kaltattuja manteleita tai mantelijauhoa

110g tomusokeria

30g vehnäjauhoa

3 munanvalkuaista

 

Valmistus

Lämmitä uuni 150 asteeseen (300°F tai kaasu 2).

Sulata voi pienessä kasarissa vahtien sitä tarkasti, kunnes pinnalle nousee valkoista vaahtoa ja kirkas osa muuttuu kullankeltaiseksi. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Jos käytät kokonaisia manteleita, jauha ne tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi. Levitä mantelijauho leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paahda uunissa noin kymmenen minuuttia välillä sekoittaen, kunnes pinta on vaalean kultainen. Siirrä mantelijauhe huoneenlämpöön jäähtymään ja nosta uunin lämpötila 190 asteeseen (375°F tai kaasu 5).

Siivilöi tomusokeri, vehnäjauho ja mantelijauhe kulhoon. Riko erillisessä kulhossa munanvalkuaisten rakenne kevyesti vatkaamalla ja lisää valkuaisseos kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon voi hienon siivilän läpi kaataen. Sekoita taikina tasaiseksi.

Täytä financier- tai leivosmuotteihin taikinaa kaksi kolmannesta ja paista uunissa noin 12 minuuttia, kunnes kakut ovat saaneet kevyesti väriä. Tarjoile lämpimänä.